Boldogság és Kalandozások: balatoni kisfilmek versenyeznek


2024.05.06 - Balatonica
csónakázás kamaszok

A Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál közösen videóversenyt hirdet 20 év alatti fiataloknak. Három kategóriában, legfeljebb 1,5 perces filmekkel lehet nevezni a versenyre. A nevezési határidő május 30.




Az izgalmas kezdeményezés idén is a Magyar Mozgókép Fesztivál és a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében zajlik.

A BOLDOGSÁG kategóriában olyan – műfaji megkötés nélkül, telefonnal készített – kisfilmeket várnak, amelyek bemutatják, az alkotóknak mit jelent a boldogság, mikor és mitől érzik magukat boldognak. Az erős képzelőerővel és kreativitással rendelkező fiatalok játékkockák és minifigurák segítségével filmesíthetik meg, hogyan fedezi fel az emberiség a világűrt: ez a KALANDOZÁSOK a LEGO galaxisban szekció elvárása. Mindkét csoportban Puskás-Dallos Peti zenész, Hollósi Jázmin online tartalomgyártó, Lampert Benedek fotográfus és Mazzag Izabella film- és videókliprendező dönt a nyertesekről.

Aki a Mobilbalaton kategóriában szeretne indulni, annak szintén telefonnal kell filmet forgatnia műfaji megkötés nélkül kedvenc balatoni élményéről, vagy arról, mit jelent a balatoni életérzés nyáron, vagy bármely más évszakban. Animáció, élőszereplős kisfilm vagy akár videóklip is lehet a pályamű. A zsűri tagjai Mészáros Blanka színművész, Csáki László és Breier Ádám rendezők. A győztesek LEGO-készleteket, koncertjegyeket, VIP-belépőket nyerhetnek a STRAND Fesztiválra, illetve egynapos szakmai workshopon is részt vehetnek a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetben.

A szervezők azt javasolják, a filmek legyenek egyediek, személyesek, az alkotó gondolataival és érzéseivel tele. A pályázók egyénileg és csapatban is nevezhetnek, akár több kategóriában is, ráadásul egy nevező korlátlan számú kisfilmmel indulhat. A Mobilbalaton kategória vetítésére és döntőjére a Magyar Mozgókép Fesztiválon kerül sor június 14-én. A Boldogság és LEGO-kategóriák vetítése és döntője az őszi Cinemira Nemzetközi Gyerek-és Ifjúsági Filmfesztiválon lesz október 13-án.

 

Forrás: index / hirbalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> NAGYVÁSZNON LÁTNÁD A SAJÁT FILMEDET?

>> ÚJRA MOZGÓKÉP FESZTIVÁL FRISS PREMIEREKKEL