5 könnyed tavaszi leves szezonális alapanyagokból
2025.03.09 - Balatonica

Öt könnyű és friss ízvilágú levest ajánlunk, amelyek mind tele vannak tavaszi finomságokkal! Nektek melyikről jut leginkább eszetekbe a vidám tavaszi hangulat? Melyikhez van családi recept?
Friss, édeskés és üdítő
Zöldborsókrémleves mentával
Hozzávalók: friss vagy fagyasztott zöldborsó, újhagyma, fokhagyma, zöldségleves alaplé, tejszín/joghurt, friss menta
Elkészítés: A hagymát megdinszteled, hozzáadod a borsót, felöntöd alaplével, majd puhára főzöd. Botmixerrel pürésíted, végül egy kis tejszínnel vagy joghurttal krémesíted. A tetejére jöhet friss menta és pirított magvak.
Krémes, mégis frissítő
Tavaszi spárgakrémleves citrommal
Hozzávalók: fehér vagy zöld spárga, vöröshagyma, fokhagyma, vaj, alaplé, tejszín/joghurt, frissen reszelt citromhéj
Elkészítés: A hagymát és fokhagymát vajon megpárolod, hozzáadod a feldarabolt spárgát, majd alaplével puhára főzöd. Leturmixolod, krémesíted tejszínnel, és a végén reszelt citromhéjjal és friss petrezselyemmel tálalod.
Üde, könnyed, ropogós zöldségekkel
Francia tavaszi zöldségleves
Hozzávalók: újburgonya, sárgarépa, zöldborsó, spenót, újhagyma, petrezselyem, zöldségleves alaplé
Elkészítés: A zöldségeket egyenlő méretű darabokra vágod, majd az alaplében puhára főzöd (de maradjanak kissé roppanósak). A végén friss petrezselyemmel és egy kis citromlével ízesíted.
Karakteres, tavaszi ízbomba
Medvehagyma-krémleves pirított magvakkal
Hozzávalók: friss medvehagyma, krumpli, hagyma, fokhagyma, alaplé, tejszín, tökmag vagy napraforgómag
Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megpirítod, hozzáadod a felkockázott krumplit és az alaplevet. Amikor megpuhult, beledobod a friss medvehagymát, és egy perc után leturmixolod. Tejszínnel lágyíthatod, és a tetejére pirított magokat szórhatsz.
Hűsítő a melegebb napokra
Hideg uborkaleves kaporral és joghurttal
Hozzávalók: kígyóuborka, natúr joghurt, kapor, fokhagyma, citromlé, olívaolaj
Elkészítés: Az uborkát lereszeled vagy apróra vágod, hozzákevered a joghurtot, zúzott fokhagymát, citromlevet és friss kaprot. Egy kis olívaolajjal és sóval ízesíted. Beteszed a hűtőbe, és hidegen tálalod.