Badacsonyi Gasztrohegy magyaros fogásokkal


2024.03.20 - Balatonica
csirke krumplipüré

A Gasztrohegy legújabb évadában havonta változó tematikával mászhatjátok meg a gasztronómia badacsonyi csúcsait. A márciusi kiadásban a klasszikus magyar fogások áthangszerelt változataiba kóstolhattok bele. Lesz rakott krumpli, bableves és csirkepörkölt – csak éppen a megszokottól másképp.




A Gasztrohegy 6. évada ősztől tavaszig izgalmas tematikával és egész évben nyitva tartó vendéglátóhelyekkel dolgozik azon, hogy egyedülálló gasztrotúra keretében mutassa be a Badacsony legjavát. Izgalmas falatok, sztorik, fogások, és ráadásképp válogatott badacsonyi borok teszik teljessé a gasztronómiai barangolást.

Március 23-24. • MAGYAROS FOGÁSOK HÉTVÉGÉJE

Laposa Birtok: Hortobágyi húsos palacsinta

Hableány: Jókai bableves zsírban sült pogácsával / Rakott burgonya

Bonvino Borbár: Paprikás krumpli, mangalica fasírt, brick tészta

Tilia Borvendéglő: Marhahúsleves, angol zeller, chips / Csirkepörkölt, galuska, dehidratált tojás

Borbarátok: Szabolcsi káposzta báránnyal töltve, tejfölhab, kacsazsíros bodag

Vánkos: Gulyás / Töltött paprika (vega)

Kisfaludy-ház: Lesőharcsa filé rác módra

Itt foglalhattok.

 

Forrás: likebalaton.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> KLASSZ VIDÉKI MÚZEUMOK A MAGYAR GASZTRONÓMIÁRÓL

>> MELYIK TITKOS HOZZÁVALÓ TESZI BAKONYIVÁ A PALACSINTÁT?