Gyorsan finomat: sütőtökös tészta
2022.10.25 - Balatonica
A tészta világnapján ötletet adunk a mai ebédhez-vacsorához. A tésztafogyasztás népszerűsítésére rendezett világkongresszuson döntöttek arról, hogy legyen évente egy nap, amikor ország-világ tésztát fogyaszt: lehetőleg minőségit és az idénytermékekhez igazodót. Igyekszünk megfelelni a kihívásnak az alábbi recepttel.
KRÉMES SÜTŐTÖKÖS TÉSZTA
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 40 dkg spagetti (bármilyen tésztával jó)
- 4 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg sütőtök (sütés után pürésítve)
- 1 csipet szerecsendió (őrölt)
- 5 dkg parmezán
- ízlés szerint zsálya
Elkészítés:
Lobogó sós vízben főzzük ki a tésztát. Szűrjük le, a főzővizéből tegyünk félre egy pohárral. Takarjuk le, tegyük félre a tésztát.
A sütőtököt vágjuk fel, sütőben süssük meg, majd pürésítsük.
A fokhagymát vágjuk nagyon apróra. Egy serpenyőben olvasszunk fel vajat, keverjük hozzá a fokhagymát, majd egy percig óvatosan pirítsuk, vigyázva, hogy ne égjen meg. Adjuk hozzá a sütőtökpürét, a parmezánt és a szerecsendiót. Addig kavargassuk, amíg a püré jó forró nem lesz és a sajt teljesen el nem olvad benne. Keverjünk hozzá ízlés szerint a tészta főzővizéből, hogy annyira legyen krémes, amennyire szeretnénk. Óvatosan forgassuk hozzá a tésztát úgy, hogy minden szálat belepjen a szósz.
Ízlés szerint friss parmezánnal és friss zsályalevéllel tálaljuk.
Válogassatok további sütőtökös receptek közül a hét többi napjára. A fenti videóból megtanuljátok levesnek és köretnek elkészíteni. Erre a linkre kattintva megannyi sütőtökös desszerthez kaptok inspirációt és útmutatót.
Forrás: Sóbors, Fotó: Unsplash
KAPCSOLÓDÓ
>> KEDVENC RECEPTÜNK MINDENKI NAGYMAMÁJÁTÓL