Kóstolók és mesterkurzusok a sümegi natúr borászokkal
2025.04.25 - Balatonica

A „Natúr Sümeg” 2021 óta az ökológiai szőlőművelés, természetes borkészítés és a natúr borokkal kapcsolatos szemléletformálás meghatározó rendezvénye. Idén május 9-10-én érkeznek Sümegre a legjobb natúr borászok.
A Natúr Sümeg szakmai előadásait (május 9. Hotel Kapitány) neves hazai és külföldi előadók tartják olyan aktuális témákban, amelyek azonnal használható tudást adnak a borászoknak. A rendezvény mesterkurzusainak (május 10. Püspöki Palota) témái: az amforás borkészítés; sikeres kis olasz borvidékek bemutatása; Halimba Crystal pohárbemutató és teszt. A Natúr Sümeg bor és pezsgőbemutatóján (május 10. Püspöki Palota) a magyar borvidékek képviselői mellett a Kárpát-medence magyar natúrborászai is részt vesznek, így az érdeklődők a történelmi Magyarország legjobb természetes borait és pezsgőit kóstolhatják meg.
Az idei évben a rendezvényt natúr élelmiszer bemutatók és kóstolók, szarvasgombával kapcsolatos előadások és gyakorlati útmutatók, valamint kádárbemutató (hordókészítés) is színesíti.
Forrás: hirbalaton / vehir.hu, Fotó: VinczePéter (Sümeg FB)
KAPCSOLÓDÓ
>> Bevette és bekábelezte a sümegi várat az energiacég
>> A sümegi vár felújítása 2025-ben folytatódik