Országszerte megnyitják kapuikat a kisüzemi sörfőzdék
2025.04.16 - Balatonica

Május 17-én, szombaton ismét országos rendezvény keretében tárják ki kapuikat a hazai kisüzemi sörfőzdék az érdeklődők előtt. A Nyitott Főzdék Napján idén is a különleges alapanyagokkal, egyedi komlózási technikákkal készült, valamint különböző hordókban érlelt sörkülönlegességek kerülnek a figyelem középpontjába.
Közeleg a tavasz, újból itt az ideje, hogy egy ellátogassunk a magyar kisüzemi sörfőzdékbe! Vésd a naptáradba 2025. május 17-ét, amikor megnyitják a kapuikat a magyar főzdék! Résztvevők hamarosan!
Ahogy azt a sörkedvelők az elmúlt öt évben már megszokhatták, tavasszal újra megnyitnak a sörfőzdék, szerte az országban. A kezdeményezés célja ezúttal is az, hogy egyenesen a sörfőzdékhez vigye a sörszerető, illetve a gasztronómia iránt érdeklődő közönséget.
A rendezvényen résztvevő kisüzemekben lehetőség lesz a főzde bejárására, sörkóstolásra és -vásárlásra is. Knap Gábor, a rendezvény főszervezője arról tájékoztatott, hogy a 2020-as, első alkalom óta országosan mintegy 40 különféle sörfőzdébe látogathattak el az érdeklődők a Nyitott Főzdék Napján, illetve a szervezők számításai szerint kb. 500 csoportos főzdelátogatás valósult meg. „Az idei évben nem készültünk kiemelt sörtípussal, hanem arra kértük a kezdeményezéshez csatlakozó főzdéket, hogy a legnépszerűbb termékük mellett legalább egy szezonális újdonságot is mutassanak be a hozzájuk érkezőknek” – mondta a főszervező.
Forrás: turizmus.com, Fotó: pixabay
KAPCSOLÓDÓ
>> Jól fogy a hamburger és a sör a balatoni Intercity járatokon