Pekándiós az év balatoni bejglije
2022.11.25 - Balatonica
Mákos, diós és egyéb kategóriákban hirdettek az év bejglije díjat. Utóbbi valódi ínyencség: pekándiós-karamellizált almás bejgli, a balatongyöröki Promenád Kávéház ötletes fejlesztése. Mutatjuk az összes nyertes cukrászdát, az ország különböző sarkaiból.
A Magyar Cukrász Ipartestület lebonyolításában az idén harmadik alkalommal hirdettek az Év bejglije versenyt cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek számára, hagyományos diós és mákos, valamint ínyenc kategóriában. A három kategóriában csaknem 50 bejglit neveztek, rengeteg különleges ízkombinációval.
A felhasznált alapanyagok között kedvelt volt a marcipán, a pisztácia, a gesztenye, a mogyoró, a mandula, de megtalálható volt a sárgabarack, a málna, a pekándió, a kesudió, a rozmaring, a birsalma, a naspolya, a füge, a cékla, a tonkabab, a szilvapálinka és még a búzasör is. Nálatok milyen recept szerint készül a karácsonyi bejgli?
Ők pedig a nyertesek:
Hagyományos diós kategória
Aranyérem: Erika Cukrászda, Kesztölc (Komárom-Esztergom)
Ezüstérem: Desszert Center, Gyomaendrőd (Békés)
Bronzérem: Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda, Budapest
Hagyományos mákos kategória
Aranyérem: REÖK Kézműves Cukrászda és kávéház, Szeged
Ezüstérem: Képeschoco, Pácin (Borsod-Abaúj-Zemplén)
Bronzérem: Major Cukrászda, Budapest
Ínyenc kategória
Aranyérem: Promenád Kávéház, Balatongyörök
A Mennyei ajándék egy fűszeres, pekándiós, karamellizált almás bejgli, amelyben különböző fűszerek, a szerecsendió, a gyömbér, a szegfűbors és a fahéj adja meg a töltelék pikánsságát, a hagyományos pozsonyi tésztába pedig narancshéj is került.
Ezüstérem: Füge Bolt és Kávézó, Budapest (pisztáciás bejgli)
Bronzérem: Képeschoco, Pácin (mákos-birsalmás-fehércsokis bejgli)
Forrás: hirbalaton, Fotó: Unsplash / Promenád Cukrászda Facebook
KAPCSOLÓDÓ
>> EGÉSZSÉGES ÉS FINOM? BALATONI SZÖRPKÓSTOLÓ
>> GESZTENYÉBŐL VARÁZSOLT FINCSI DESSZERTEK