Tavaszi Gasztrofok: ízutazás Siófokon
2025.02.24 - Balatonica

Siófok idén tavasszal ismét gasztronómiai paradicsommá válik, hiszen március 29-30-án újra megnyitja kapuit a GasztroFok, a város legnagyobb kulináris eseménye.
A rendezvény célja, hogy bemutassa a Balaton térségének ízvilágát, a helyi termelők és vendéglátóhelyek kínálatát, ezzel erősítve a négyévszakos Balaton szemléletet. A GasztroFok rendezvényt idén két alkalommal is megrendezik: a tavaszi esemény március 29-30-án, míg az őszi kiadás novemberben várja a látogatókat. A szezonális tematikának köszönhetően mindkét alkalom más és más ízvilágot mutat be, így a látogatók mindig új gasztronómiai élményekkel gazdagodhatnak.
A résztvevők között olyan neves helyek szerepelnek, mint az After & Brunch és a Café Maran, amelyek különleges reggeli brunch menükkel várják a látogatókat. Az Aligai Horváth Pincészet minőségi borokkal készül, míg a Déli Part smoker különleges füstölt ételeket kínál. Az olasz ízek kedvelői sem maradnak hoppon, hiszen a Bella Italia, a Pietro és az Egy Csipet Nápoly is részt vesz a programban. A hagyományos magyaros ízek szerelmeseit az Öreg Halász és a Sanyi Sarok éttermei várják, míg az ázsiai konyha kedvelői a Sushi Bár kínálatát élvezhetik. A Kiskert egyedi ízvilága, valamint a Dinasztia Cukrászda különleges desszertjei is garantáltan felejthetetlenné teszik az eseményt. A családos látogatók számára a HashtEgg Toyee kalandpark kínál izgalmas programokat. A hétvége során zenés események, animációs programok, kedvezmények és exkluzív gasztronómiai ajánlatok várják az érdeklődőket.
Forrás: csodalatosbalaton, Fotó: pixabay
KAPCSOLÓDÓ
>> Balatonlellén idén is megnyit a húsvéti park
>> Testközelből csodálhatjuk Veszprém 300 éves nagyharangját